Lulu in Leiden. Een vrouwengeschiedenis

Lulu in Leiden. Een vrouwengeschiedenis

 

 

 

Nu verkrijgbaar bij elke Nederlandse en Vlaamse boekhandel voor slechts €17,95 

 

 

 

 

Summiere schets van de novelle Lulu in Leiden. Een vrouwengeschiedenis.

Katinka is een jonge vrouw met een geheimzinnig verleden. Ondanks haar opleiding en betoverende schoonheid slaagt ze er niet in een carrière als actrice en model op te bouwen. Ze neemt haar teleurstelling in dezen voor lief en besluit psychologie te gaan studeren, in de hoop aldus toch nog iets van haar leven te maken.

Als het verhaal begint, is ze inmiddels afgestudeerd en werkzaam als therapeute. Bovendien blijkt ze te zijn getrouwd met een succesvolle zakenman, Florentijn geheten. In een gesprek met haar broer vertelt Katinka dat haar partner lijdt aan het syndroom van Asperger, ook al ontkent ze dit vervolgens direct en onverholen geërgerd.

Tijdens een etentje met haar man bij een bevriend stel in de Leidse binnenstad worden de problemen en spanningen in beide huwelijken haarscherp zichtbaar. Ondertussen geeft Katinka’s echtgenoot ongezouten zijn mening over diverse actuele onderwerpen, waaronder de gestage intocht van mensen uit den vreemde.

Een markant gegeven hierbij is dat alle aanwezigen hun geld verdienen met het bijstaan van vluchtelingen. De sfeer raakt steeds verhitter en de opmerkingen van de mannen over en weer krijgen een bijzonder vilein karakter. De vrouwen doen er evenwel alles aan om te voorkomen dat het samenzijn in een knallende ruzie ontaardt.

Bovenal lijken zij ware hartsvriendinnen van elkaar te zijn, ondanks hun geraffineerde spelletjes en jaloerse gevoelens. Naarmate de avond vordert, blijkt het toch allemaal heel anders in elkaar te steken dan aanvankelijk het geval scheen te zijn.

 

Met superbe illustraties van Sylph Barrett.

http://www.doriandoliveiradandyisme.nl/een-sierlijk-sprookje-sylph-barrett-en-haar-zinderende-droomkunst/
http://www.deleidschemondialen.nl/user/sylvia-barrett/

 

De veelzijdige kunstenaar Maurice Abcarius heeft een track naar de novelle gemaakt. Luister en kijk maar!

https://soundcloud.com/maurice-abcarius/lulu-in-leiden