Nachtengeltjes en driehoekjes

Nachtengeltjes en driehoekjes

 

Nachtengeltjes en driehoekjes (uitgeverij Aspekt) is te koop in de Nederlandse en Vlaamse boekhandel. Tevens is deze novelle verkrijgbaar via webshops als bol.com, Bruna.nl, De Slegte.nl en Paagman.nl.

Ook bij de schrijver zelve kan het boek alvast worden besteld, met een gratis opdracht bovendien! Benut gerust onderstaand contactformulier en het wordt subiet geregeld.

 

Contactformulier

 

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

   

   

  Itsme Marks vervaardigde de illustraties bij Nachtengeltjes en driehoekjes. Wetenswaardigheden over deze Leidse kunstenares staan op https://kunstvanmarks.exto.nl.

   

   

  Nachtengeltjes en driehoekjes

  In Nachtengeltjes en driehoekjes ontmoeten, na een jarenlange breuk, twee voormalige geliefden elkaar weer. Dit vieren ze door te gaan dineren in een restaurant waar ze vroeger vaak te gast waren. Kunst, wetenschap, literatuur, religie, hekserij en ook het leven zelve worden op luchtige toon besproken zonder ook maar een moment aan diepzinnigheid in te boeten. Na het diner besluiten ze nog eventjes hun oude stamkroeg te bezoeken. Daar lopen ze twee figuren tegen het lijf die toentertijd een ongewone rol speelden in hun relatie. Gaandeweg glijden de gewezen lovers steeds verder terug in het verleden. Het evangelie van het genot wordt met verve opnieuw gepredikt. Vreemd genoeg schemert wraakzucht hierbij enkele malen behoorlijk door. De felle gesprekken over het ware, het goede en het schone dreigen geregeld te ontaarden, hun liefde lijkt niettemin weer volop opgebloeid. Maar wat betekenen die raadselachtige toespelingen op Jayne Mansfield en de film The girl can’t help it?

   

  Dr. Florian Haege schreef een erudiet essay over Nachtengeltjes en driehoekjes. Het essay van deze voormalige docent film- en literatuurgeschiedenis is als Nawoord aan de novelle toegevoegd. Men kan bevriend worden met Dr. Haege! Zie https://www.facebook.com/florian.haege.

   

  Actrice Kim de Rooij en Dorian d’Oliveira tijdens een filmopname van Nachtengeltjes en driehoekjes

  Vimeo

  Nachtengeltjes en driehoekjes

  Cineast Frank de Rooij heeft Nachtengeltjes en driehoekjes van een teaser voorzien. Hieronder valt van zijn boeiende duiding van de novelle volop te genieten, met dank tevens aan de ravissante actrices Kim de Rooij, Natasja Natenburg en Vivienne Latour.

   

  Wie meer wil weten over het artistieke werk van Frank de Rooij: zie http://frankderooij.eu/.